Gamla nyheter


04-05-12 Det har hänt endel sedan senaste uppdateringen! GLT:n är numera utrustad med en liten turbo... Megasquirt sprut, och megaspark tändning. Börjar bli lite drag i den gamle risten! Tyvärr blev det ett litet haveri häromdagen, tvåans kolv sitter på tvären och större delen av vevstaken hoppade ut genom sidan på motorblocket. Så det lär inte bli någon emmabodakörning för min del i år tyvärr... Lite bilder och info kommer snart, på haverisidan förmodligen. För övrigt fungerar gästboken igen, och det går att se utetemperaturen på dunö utanför mitt fönster här nedan.

03-03-01 Har tyvärr inte haft så mycket kul att uppdatera sidan med på länge. Men nu är faktiskt GLT:n igång igen! Har rivit ur all hel i hela maskinrummet, och ersatt med elsystemet från en gammel 240 turbo. För besiktningens skull så satte jag tillbaka det gamla K-jetronic systemet också. Efter ombesiktningen så ska MegaSquirten på igen! Jag har även införskaffat en liten brandsläckare, som ska monteras i bilen... Föresten så har jag flyttat hela hemsidan nu, vilket tyvärr kan medföra att vissa sidor inte fungerar som dom ska, bla. gästboken. Ska fixa det så fort som möjligt.

02-10-12 Äntligen, en liten uppdatering! Toppen jag satte på i somras var tyvärr kass, det var en spricka mellan ett förbränningsrum och en kylkanal. Så hela motorn var full av vatten... Sen kunde jag inte hålla mig, utan jag portade och planade den andra toppen, och satte i en vassare kam innan jag monterade på toppen. Funkade ganska fint. Tyvärr brann bilen för några veckor sedan, så den går inte att köra med längre. Jättekul, den gick bara i några dagar efter att jag hade fått ihop den. Hann inte mappa in sprutet en gång... Har gjort en egen underkategori, "Haverier". Kolla menyn till vänster!

02-07-13 Körde av en ventilfjäder för en vecka sen, topplocket har legat på bänken en vecka. Har inte orkat sätta ihop den förrän idag. Men nu är GLT:n igång igen! Passade på att montera spridarna direkt i toppen, och hänga på mitt gamla insugningsrör igen. Verkar funka fint, men jag måste ställa om sprutet lite igen. Har även rensat upp lite bland länkarna, och även lag till en ny länk. Kolla länksidan!

02-05-22 Då var MegaSquirten monterad och provkörd!!! Funkar fint! Men man får lägga ganska mycket tid på att ställa in alla inställningar i datorn. Har gjort en liten MegaSquirt-sida.

02-05-16 Fixat några nya länkar, kolla länksidan! Äntligen har jag fått tummen ur och gjort en liten uppdatering. Temperaturen utanför mitt fönster fungerar fint, finns lite längre ner på sidan här. Projekt MegaSquirt är snart klart! Har byggt kortet färdigt, och monterat det i lådan. Ska se om jag hinner montera det i bilen till helgen. Är det någon som undrar vad MegaSquirt är, så kan jag upplysa om att det är ett hemgjort insprutningssystem. Ska monteras på min fina B23E, så jag slipper den gamla mekaniska insprutningen.

02-01-31 Har lagt in lite nya bilder! Och sen har det blivit lite småfix här o där. Har börjar pula lite på en termometer, så man kan se temperaturen utanför mitt fönster här på sidan. Men det får bli nästa vecka. Har börjat med en ny version av GLTag också, så att man även kan se filstorleken, bitrate, mm.

01-12-16 Har lagt upp ett "nytt" program: GLTag! Mycket effektivt program för att hålla sina mp3 filer fina. Kolla på Donwnload sidan! Programmet var ett bidrag till tidningen Datormagazin's programmeringstävling i våras. Därför finns programmet även på CD-skivan som medföljde Datormagazin nummer 7 2001.

01-12-07 Nu ligger hela hemsidan på min egen server! Servern är en gammal pentium 90, som kör Debian Linux och Apache. Så nu har jag ingen platsbrist längre! Och jag kan köra egna script, tex. har jag en ny gästbok! Jag har ochså lagt upp några nya bilder på Jockes GLT. Finns i bildarkivet! Nu kommer sidan förhoppningsvis att uppdateras lite oftare än innan. jag har lite fler grejer so ska läggas upp så fort jag har tid. Är det något som är fel, eller om du bara har synpunkter, skicka ett mail!

01-10-22 Nu är sidan uppdaterad igen! Vilket var på tiden... Har lagt till några nya bilder i bildarkivet, och uppdaterat länksidan en aning. Ska nart uppdateras igen, har en ny filmsnutt som ska läggas in.

01-07-11 Idag är det lite sämre väder, så nu har jag scannat in en packe nya bilder! Lite 240 GL burn, lite badbilder och lite fest. Kolla i bildarkivet! Dessutom har jag uppdaterat "vem e jag" sidan lite. GLT:n har blivit lite modifierad sen jag gjorde den sidan.

01-06-14 GLT:n är sänkt!!! Äntligen har det blivit av! Och jag sågade faktiskt inte av originalfjädrarna, dom var för dåliga. Bakfjädrarna hade till och med gått av nedtill... Det blev en sats Kilen sänkningsfjädrar! Progressiva sportfjädrar! Så nu går det undan i kurvorna... Problemet är att varenda bussning i hela bakvagnen e slut, så nu måste jag byta dom också. Jag har inte hunnit ta några nya bilder än, men det kommer snart!

01-05-22 Äntligen har jag lagt upp lite bilder på Cadillacen! Finns på bildsidan!

01-03-18 Nu har jag tankat upp en annan burnfilm! Ligger i filmarkivet!

01-03-09 Ajdå! Det blev lite fel på den förra filmen, det var ingen som lyckades spela upp den! Men nu är det fixat.

01-02-18 Eftersom jag har köpt ett nytt grafikkort med videoingång till min gamle dator, har jag lagt till en ny sida: Filmarkivet! Än så länge finns det bara en burnfilm, men fler kommer!!!

01-01-15 På mångas begäran har jag scannat in lite fler börnbilder! Finns i bildarkivet.

00-11-12 Har lagt till lite bilder på prototypen av sidoblinkers-kopplingen. Se Elektroniksidan! Länksidan är en aning uppdaterad också.

00-09-21 Besiktade GLTn igår. 12 poäng! Avskaffa bilbesiktningen!!! Dessutom har jag lagt upp en ny sida... Kolla på "vem e jag?" till vänster!

00-08-15 Jag har lyckats med det omöjliga! Smälta hål i en kolv i min helt original B23E! Utan turbo! Kolla kolvsidan för bilder på kolven.

00-05-29 Nu har jag bytt tröskellåda och skärmkant på vänstersidan på GLT:n! Förra sommaren bytte jag på högersidan. Och så har jag skaffat en bättre beg. förardörr och vänster framskärm. Ska försöka få det lackat av Rockneby lackcenter imorgon.

00-04-28 Äntligen MUCK! Idag fick vi gå hem! G maskin som försvarat Sverige ända sedan augusti har nu fått åka hem! Nya muckarbilder inlagda, kolla på bildarkivet!

00-04-01 Bugg! På vissa bildsidor var det fel adress till gästboken, det var en annan gammal gästbok som ingen läser som jag hade länk till! Men det är fixat nu.

00-03-26 Nu har jag försökt göra vissa bilder lite finare, det var riktigt dålig kvalitet på dom innan. Och så har jag lagt till lite bilder från lumpen, Kungsholmen i Karlskrona skärgård. Finns som vanligt på bildsidan.

00-03-25 El-länksidan är uppdaterad en aning, döda länkar borttagna. Och så har jag gjort lite mindre bilder i menyn till vänster. Nu ska jag gå ut till GLT:n och sätta på sommarsulorna. Härligt!

00-03-05 Nu har jag bytt ut den stora KENT-bilden här ovanför, jag tyckte den var lite självisk. Och så har jag uppdaterat länksidan en aning.

00-02-28 Fixat PIC-sidan, schemat på tärningen hade ett filnamn med ä, det gillade inte webbservern. Jaha, nu är det inte långt kvar te muck! Muckardatumet är ändrat från den 5 maj till den 28 april också! Guttans...

00-01-19 Nu har jag förmiskat bilderna, det började bli dåligt med utrymme. Min syster och jag delar på 10Mb. Försökte montera parkeringsljus i extraljusen på GLT:n idag. Det var knöligt, för jag visste inte exakt var glödlampan skulle moneras så nu ser reflektorn ut som en schweizerost. Men jag lyckades tillslut!

99-12-10 Nu var det ett tag sen jag hade tid att göra nåt åt denna sidan. Titta lite längre ner så ser du hur lång tid jag har kvar i lumpen. Alltid kul att veta.

99-10-17 Nu har jag lagt in bilderna från vattenfestivalen i borgholm i somras. Dom hade jag glömt bort. Och så var jag på fest igår, Stefan fyllde 20. Och digitalkameran följde med. Efter viss gallring blev det 74 bilder kvar. Från en kväll...

99-09-26 Jaha, nu är GLT:n besiktigad och godkänd iallafall. två nya framstötar fick jag kosta på. Nu skulle jag bara behöva anfalla tröskellådan och skärmkanten på den andra sidan... Suck. Och helgen e slut. Usch, Imorgon bitti 05.00 får jag hoppa ut i GLT:n och köra ner till Karlskrona för att springa omkring i skogen å härja. Men vad gör man inte för 40 kronor om dagen... En ny länk har jag lagt till med föresten. Och så ska jag stressa stefan me caben lite också, så han skriver ihop nåt om 240 caben.

99-08-21 Neeej! Jag fick inte uppskov från lumpen på grund av studier!!! Jag fick lägga ner mina studier för den där j*vla lumpens skul. f*n. Så nu ligger man i Karlskrona kustatelleriet KA2 hela veckorna. Så det kan nog dröja innan det händer så mycket med den här sidan tyvärr. Måste till å börja med få GLT:n genom besiktningen, höger framstötdämpare var slut, den måste bytas. Få se om jag orkar det imorgon.

99-07-21 Jag kikade lite i gästboken precis, och det verkar som om intresset för 240 caben är ganska stort. Jag får nog göra en egen cab-sida med instruktioner om hur denna caben byggdes. Men idag håller jag på att byta tröskellåda och skärmkant på GLT:n, jag har besiktning på tisdag, så det börjar bli panik. Så det dröjer nog ett par dar innan jag hinner greja mer med hemsidan.

99-08-02 Katastrof! Jag hade glömt att lägga in en länk till Volvo 240 klubbens hemsida!!! Men nu har jag gjort det ialafall. Dessutom har jag blästrat och målat aluminiumfälgarna på GLT:n. Lite skillnad eller??? Bilen ser ju ny ut med så fina fälgar! Nästan iallafall..:-)

99-07-01 Nu har jag orkat scanna in bilderna jag tog på skolavslutningen! Med på den rullen fanns också bilder på Bjarne som åker Wakeboard och obis som fiskar mm. Se Avslutningen och blandat på bildsidan. Jag har även orkat sortera bilderna efter vad de innehåller, inte en rulle per sida som jag gjorde innan. Smidigt!

99-06-06 Idag har jag lagt till ett par fina bilder på flygande 240! Nya burnbilder från blomstermålaskogarna har jag scannat in me. Dessutom har jag buggfixat javascriptet till bildlänkarna till vänster. Så nu går det att använda den här sidan även i Internet Explorer utan att det buggar.

99-05-25 Nu är bilderna från Extasen framkallade! Kolla på bildsidan! Jag har ett par fina bilder till, men jag hinner inte ordna de idag. Får bli imorgon eller nåt.

99-05-23 Lade till ett nytt effektiv program på downloadsidan... Fotobutiken var inte öppen idag, så rullen e inte framkallad.

99-05-22 Idag är det EXTASEN! Missa inte EC96EK:s klassida! Jag hade kameran med mig, lite bilder på diverse extasenfordon kommer så snart jag har framkallat filmrullen (troligtvis måndag kväll). Dagen till ära har jag gjort en ny gästbok, klicka på gästbok här till vänster så kommer du dit. För att se alla gamla inlägg i den gamla gästboken, klicka Här.

99-05-18 Jaha, då har man 2,5" avgassystem på GLT:n också. Inte helt fel. Några nya bilder har jag lagt in me. Specialarbetet har jag också lagt in, finns på elektroniksidan. Jag ska rostlaga 240:n nu i veckan me tror jag...

99-04-18 Nu håller jag på och finputsar på mitt specialarbete, och jag har därför inte hunnit uppdatera på ett par dar. Nu har jag däremot lagt till en ny länk, till Manges Turbosida! Måste ses!!!

99-03-30 Precis nu har jag suttit i en halv timme och tagit bort registreringsnumret på alla bilderna, eftersom folk har blivit tjuriga. Jag skiter i om någon ser att jag har GCN 866, så det får vara kvar.

99-03-30 Nu har jag en bild på Stefans och Eriks kompressormatade B21:a! Missa inte den, finns bland dom andra bilderna. Och jag hoppas att alla har sett Caben!!!

99-03-28 Jag fick ett kul medelande på mitt mobilsvar i helgen... Vill nån lyssna? Jag har haft kameran idag också, så jag har tagit lite fler bilder... Finns på bild-sidan!

99-03-28 Igår hade jag lånat en digital-kamera, så jag har varit ute och tagit lite bilder, bland annat på Stefans Cab-projekt. Kolla på bild-sidan! Och skriv gjärna nåt i gästboken...

Tillbaka till hemsidan.

E-mail:kent-sjogren at telia punkt com Mailadressen är tyvärr inte klickbar, för spamriskens skull.